Румунія попросить ЄС продовжити обмеження на імпорт зерна з України

11:20 15.06.2023

Міністр з питань сільського господарства та розвитку сільських територій Румунії Флорін Барбу проситиме Єврокомісію продовжити обмеження на імпорт зерна з України до кінця року.

Про це він сказав під час слухань у парламенті 14 червня, повідомляє Euractiv, пише УНН.

Цитата

«Заборона діє до 15 вересня. Я проведу дискусію зі своїми колегами з інших країн, і ми проситимемо продовження до 31 грудня. Крім ріпаку, пшениці, кукурудзи, соняшнику, я намагатимусь додати до 10 продуктів», – сказав Барбу.

Деталі

Як зазначає Euractiv, мед і м'ясо можуть бути включені до списку заборон на імпорт, щоб румунські фермери могли продавати місцеві продукти».

2 травня Єврокомісія ухвалила виняткові та тимчасові запобіжні заходи щодо імпорту обмеженої кількості товарів з України. Враховуючи виняткові обставини серйозних логістичних вузьких місць у п’яти державах-членах, ці заходи були необхідними, пише Euractiv.

Обмежили імпорт чотирьох сільськогосподарських продуктів з України – пшениці, кукурудзи, ріпаку та насіння соняшнику. Забороненно імпортувати їх до Болгарії, Польщі та Румунії, а також Угорщині та Словаччині. 

Теми:

Ще на цю тему