Український суд засудив ексдепутата міськради Севастополя до 11 років ув'язнення

16:40 12.06.2023

Український суд заочно засудив до 11 років позбавлення волі депутата Севастопольської міської ради VI скликання. 

Ексдепутата визнали винним у державній зраді, повідомляє прокуратура Автономної Республіки Крим і Севастополя, пише Крим.Реалії.

Прокурори довели, що у 2014 році, на початку анексії півострова російськими збройними силами, громадянин України депутат Севастопольської міськради перейшов на бік РФ. Спільно зі своїми колегами він підтримав низку незаконних рішень парламенту Криму, який уже не діяв на той момент.

«Незаконні голосування були проведені задля приховання факту окупації півострова російськими збройними силами та з метою легітимізації дій Російської Федерації», – наголошує прокуратура.

5 червня повідомлялося, що український суд засудив до 12 років позбавлення волі депутата підконтрольної Кремлю міськради Севастополя за державну зраду. Поінформоване джерело в Прокуратурі АРК повідомило виданню, що йдеться про Дмитра Білогорцева. У 2012 році він балотувався у депутати Верховної Ради України.

Представниця президента України в АР Крим Таміла Ташева заявила, що «одним із пріоритетних завдань України після деокупації Криму стане виявлення та притягнення до відповідальності тих, хто сприяв російській анексії півострова». За її словами, ті, хто вчиняв злочини проти людяності та воєнні злочини, порушував права людини та вчиняв злочини, визначені як геноцид, мають бути притягнуті до відповідальності.
 

Ще на цю тему