У Київ приїхала делегація з ОАЕ

17:30 11.06.2023

Президент Володимир Зеленський прийняв міністра з питань зміни клімату й навколишнього середовища Об’єднаних Арабських Еміратів, голову Офісу з міжнародних справ при президентові ОАЕ Маріам Альмхейрі.

Про це пише Українська правда з посиланням на Офіс президента.

«Цінуємо цей візит і розглядаємо його як свідчення підтримки України такою впливовою державою, як ОАЕ. Щиро вдячні за отриману від Еміратів допомогу й розраховуємо, що ваша держава продовжить цю благородну місію», - сказав Зеленський.

Президент розповів про наслідки скоєних Росією екологічних злочинів й наголосив на необхідності засудження агресора за злочин екоциду й на відшкодуванні заподіяних збитків.

Співрозмовники обговорили формулу миру та майбутні інвестиції.

Після цього, під час зустрічі із делегацією ОАЕ заступник керівника Офісу президента Роман Машовець поінформував еміратську сторону про загальну безпекову ситуацію в Україні, зокрема про продовження ударів ракетами та іранськими дронами по всій території нашої країни, про наслідки підриву російськими окупантами греблі Каховської ГЕС.

Окремо під час зустрічі було наголошено, що військово-промисловий комплекс держави-агресора РФ продовжує виробляти високоточні засоби ураження, чому сприяє те, що введені міжнародні санкції не працюють так, як потрібно. Їх необхідно поширити на всі виробничі можливості ВПК Росії, зокрема це стосується продажу до РФ продукції подвійного призначення.

Радник керівника ОП Владислав Власюк поділився з еміратською стороною інформацією щодо обходу РФ запроваджених міжнародних санкцій, яка турбує Україну. Зокрема, йдеться про компанії, що постачають в Росію мікроелектроніку, сприяють фінансовим транзакціям, перевозять нафту в порушення введених цінових обмежень.

«Сприяння Росії уникати санкцій не допоможе відновити мир. Обходити санкції – означає наражатися на ризик, і вже не менше 10 компаній з ОАЕ було санкціоновано через це. Ми просимо вивчити інформацію, що нас турбує, та вжити справедливих заходів», – сказав Власюк.
 

Ще на цю тему