На Херсонщину прибула місія Міжнародного кримінального суду 

08:00 11.06.2023

На Херсонщину приїхала місія Міжнародного кримінального суду, щоб задокументувати наслідки катастрофи, яку спричинила Росія. 

Експерти документуватимуть наслідки підриву Каховської ГЕС. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив генеральний прокурор Андрій Костін, пише ZN.UA.

"Сьогодні на місці злочину працюємо разом з представниками Міжнародного кримінального суду. Колеги прибули на Херсонщину для підготовки до проведення слідчих дій щодо підриву Каховської ГЕС. Вони побачать все на власні очі та зроблять свої власні висновки. Світ має знати всю правду про жахливі злочини, які Росія чинить в Україні", - зазначив генпрокурор.

Він зауважив, що профільні підрозділи офісу генпрокурора, обласних прокуратур, центральні та регіональні структури СБУ та Нацполіції проводитимуть розслідування воєнного злочину — атака на об’єкт, захищений Женевськими конвенціями, — та екоциду.

"Масштаб катастрофічний. Десятки тисяч людей постраждали. Лише на підконтрольному Україні правому березі Дніпра у зоні затоплення опинилися 58 тисяч мирних мешканців. Ще гірша ситуація на тимчасово окупованому лівому берез", - повідомив Костін.

Він зазначив, що Росія знову обстріляла місце евакуації людей у Херсоні, двоє волонтерів отримали поранення.
 

Ще на цю тему