Канада оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

20:00 10.06.2023

Канада виділяє 500 млн канадських дол (близько 400 млн дол США) на військову допомогу Україні.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це оголосили в офісі прем’єр-міністра Канади під час візиту Джастіна Трюдо до України.

“Канада твердо налаштована реагувати на незаконне й невиправдане вторгнення (Росії в Україну - ред.), продовжуючи надавати Україні військову допомогу, зокрема додаткові 500 млн дол. для підтримки спроможності реагувати на російську агресію”, - йдеться у пресрелізі.

Новий пакет оборонної допомоги також передбачає передання Україні 288 ракет АІМ-7 для засобів ППО.

Крім того, Канада до 2026 року продовжує мандат військової тренувальної місії UNIFIER, у межах якої за 8 років уже пройшли підготовку понад 35 тис. українських військових.

Оттава також долучиться до навчання українських пілотів на винищувачах F-16 та допомогатиме в обслуговуванні цих літаків.

Зазначається, що у межах міжнародної “танкової коаліції” Канада допоможе організувати роботу центру технічного обслуговування танків Leopard 2 у Польщі.

Крім того, Канада передасть ЗСУ 10 тисяч снарядів калібром 105 мм й протягом найближчих тижнів завершить доставку 122 броньованих автомобілів Roshel, про що було оголошено раніше. На цей час в Україну прибуло 88 таких машин.

Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо та віцепрем’єр-міністр Христя Фріланд 10 червня прибули до Києва з неоголошеним візитом.
 

Ще на цю тему