Вода вже точно не надходитиме Кримським каналом - гендиректор «Укргідроенерго»

17:00 10.06.2023

Відмітки рівня води у Каховському водосховищі не відповідають необхідним показникам постачання води для Кримського каналу.

Як інформує Цензор.НЕТ, про це гендиректор "Укргідроенерго" Ігор Сирота розповів в ефірі Еспресо.

У коментарі стосовно того, що зараз відбувається з водопостачанням до Криму після підриву Каховської ГЕС та яка ситуація може бути у майбутньому, Ігор Сирота зазначив:

"Ми чітко розуміємо, дивлячись на відмітки рівня води у Каховському водосховищі, що нема забору води ні до одного міста, ні до Запорізької АЕС, ні тим більше до Кримського каналу. Тому, поки не буде побудована перемичка між верхньою водоймою та греблею, поки не буде піднята вода до певного рівня у водосховищі, до Криму вода надходити не буде. Я переконаний, що навіть коли побудуємо перемичку, найближча перспектива постачання води на півострів – весна наступного року, після паводку. Вода по Кримському каналу вже точно не буде надходити, бо це не ті відмітки рівня води, які потрібні для Кримського каналу".

Нагадаємо, вранці 6 червня стало відомо, що російські окупанти підірвали Каховську ГЕС. Внаслідок підриву повністю зруйновано машинний зал, станція не підлягає відновленню.
 

Ще на цю тему