СБУ арештувала в Україні активи російського депутата Зотова на понад 180 млн грн

09:30 10.06.2023

За матеріалами Служби безпеки арештовано українські активи заступника голови Бєлгородської обласної думи рф, власника групи компаній "Агро-Білогір’я" Володимира Зотова.

Як інформує Цензор.НЕТ, про це повідомляє в телеграмі Служба безпеки України.

У відомстві зазначили, що посадовець причетний до фінансування російської збройної агресії проти України.

Загальна сума заблокованого майна становить більше ніж 180 млн грн.

Насамперед йдеться про арешт активів підконтрольного Зотову агрохолдингу, який розташований на території Дніпропетровської та Херсонської областей. А це виробничі та складські приміщення на площі понад 13 тис. кв. м, 16 автомобілів та майже 4 млн грн на банківських рахунках.

За даними слідства, менше ніж за рік до повномасштабного вторгнення рф Зотов формально вийшов із співзасновників українського агрохолдингу і "переписав" бізнес на своїх родичів.

При цьому він повністю зберіг контроль за діяльністю підприємства, а частину його прибутків спрямовував на підтримку окупаційних угруповань, які воюють проти України.

Через оборудку депутат рф сподівався уникнути санкцій та кримінального переслідування за злочини проти нашоїкрим держави. Крім того, в росії Зотов розгорнув інформаційну кампанію, в ході якої широко висвітлював надання продовольчої "гумдопомоги" російським військовим на фронті від імені його підприємств.

Відповідні повідомлення він розмістив на власному Телеграм-каналі та на сторінці в забороненій соцмережі "Вконтакте". Також інформація про допомогу окупантам розміщена на офіційному сайті його корпорації.

Під час обшуків в офісі підконтрольного Зотову українського агрохолдингу, а також у помешканнях і автомобілях директора та бухгалтера підприємства виявлено докази злочинної діяльності фігуранта.

Також читайте: Екскерівника харківського Інституту підготовки юридичних кадрів для СБУ судитимуть за державну зраду 

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили депутату рф про підозру за ст. 110-2 Кримінального кодексу. Зловмиснику загрожує до 10 років тюрми.
 

Ще на цю тему