Президент Казахстану не поїде на економічний форум до путіна

14:00 10.06.2023

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв не приїде на щорічний економічний форум в російському Санкт-Петербурзі наступного тижня, після того, як він минулого року відмовився дотримуватися лінії Кремля щодо російського вторгнення в Україну.

Як пише ZN.UA, про це повідомляє Reuters із посиланням на уряд Казахстану. 

В уряді Казахстану заявляють, що на цьогорічному форумі їхню країну представлятимуть лише два посадовці – віце-прем'єр-міністр Роман Скляр і заступник міністра економіки Тимур Жаксиликов.

До вторгнення в Україну Росія регулярно приймала на форумі світових лідерів і представників великого бізнесу, але західні чиновники і бізнесмени тепер уникають його, а минулого року Токаєв опинився у центрі уваги, відкинувши претензії Кремля щодо України.

Офіс Токаєва відмовився коментувати причини його відсутності.

Нагадаємо, що Токаєв під час минулого економічного форуму в Росії назвав так звані «ЛНР» та «ДНР» квазідержавними територіями й запевнив присутнього на одній з ним сцені Путіна, що Казахстан не визнає їх незалежність. Пізніше Казахстан повідомив про підтримку санкцій проти Росії та готовність їх дотримуватися. 

Раніше Путін запросив відвідати економічний форум у Санкт-Петербурзі президента Бразилії Луїса Інасіо Лулу да Сілву. Той відмовився їхати до Росії.
 

Ще на цю тему