За добу Каховське водосховище обміліло на 1 метр, вода продовжує спадати − Укргідроенерго

12:40 08.06.2023

Рівень Каховського водосховища в районі Нікополя 8 червня станом на 08:00 становить 13,05 м − за минулу добу водосховище обміліло на майже 1 м, рівень води продовжує падати.

Про це повідомляє Україська правда з посиланням на Укргідроенерго та інформацію голови Херсонської ОВА Олександра Прокудіна у Telegram.

Повідомляється, що на даний час продовжуються руйнування водозливної греблі, земляної вставки між будівлею станції та шлюзом. Наразі Укргідроенерго спільно з Укренерго опрацьовують можливі сценарії для зменшення негативних наслідків руйнування Каховської ГЕС.  

Зокрема, коригують режим роботи гідроелектростанцій та накопичують воду вище Каховської ГЕС у інших водосховищах Дніпровського каскаду, щоб зменшити підтоплення на півдні країни.

Також з проєктним інститутом Укргідропроєкт опрацьовують проєкт зведення перемички (перекриття) Каховського водосховища для відновлення рівня води до проєктної позначки до підриву.  

Голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив, що станом на ранок 8 червня середній рівень підтоплення становить 5,61 метра.
 

Ще на цю тему