Україна вимагає негайно виключити росію зі складу IRENA

19:00 06.06.2023

Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження (Держенергоефективності) підготувало звернення до генерального директора Міжнародного агентства з відновлюваних джерел енергії (IRENA) Франческо Ла Камера з вимогою виключити Росію зі складу організації. 

Звернення буде направлено через постійного представника України при IRENA Дмитра Сеніка, пише ZN.UA.

В Держенергоефективності зазначили, що Росія, яка підірвала одну з великих ГЕС в Україні та Східній Європі, черговий раз довела, що не має жодного права бути членом всесвітніх організацій у сфері чистої енергетики.

«Наша позиція – незмінна і однозначна: вимагаємо виключити представника росії зі складу IRENA», - заявила Ганна Замазєєва, голова Держенергоефективності.

В організації вважають, що РФ та цивілізований світ рухаються у різних напрямках.

«Недопустимою є присутність Росії в авторитетній міжнародній організації IRENA, яка об’єднує понад 160 країн в боротьбі за стале майбутнє і яка допомагає усім переходити на відновлювані джерела енергії», - переконана Замазєєва.

Унаслідок підриву російськими військами дамби Каховської гідроелектростанції в ніч на 6 червня затоплено значну частину прибережних територій вниз за течією Дніпра, в тому числі міста Херсон, Нова Каховка та інші. Поки українська влада евакуйовує населення із правого берегу річки, найгірша ситуація складається на лівому березі Дніпра, який тимчасово окупували російські війська.
 

Ще на цю тему