7 червня в ЄС знову узгоджуватимуть 11-й пакет санкцій

08:40 06.06.2023

7 червня на засіданні Комітету постійних представників країн ЄС знову обговорюватиметься 11-й пакет санкцій проти Росії.

Як пише Цензор.НЕТ, про це повідомляє Bloomberg посилаючись на порядок денний засідання комітету. 

У порядку денному сказано, що європейські посли як підготовку до затвердження вкотре розглянуть проєкти нової "постанови Ради (ЄС), виконавчого регламенту і регламенту про обмежувальні заходи щодо дій, які підривають або становлять загрозу територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України".

Bloomberg із посиланням на джерела повідомило 1 червня, що низка обмежень, які планував ЄС щодо РФ у межах 11-го пакета санкцій, зазнала пом'якшення в процесі узгодження країнами Євросоюзу.

"Держави-члени ЄС повільно рухаються до угоди щодо 11-го пакета санкцій... тоді як деяку кількість пропозицій, висунутих спочатку Європейською комісією, вирішили зробити менш категоричними", - зазначала агенція.

"За словами осіб, знайомих із найновішими варіантами обговорюваних документів, імовірно, частковому скасуванню піддасться пропозиція заборонити кораблям, що перевозили санкційні товари, заходити до портів ЄС. Обмеження щодо перевантаження товарів із судна на судно або суден, що вимикають свої транспондери, запроваджуватимуть із 30-денним відтермінуванням перед набуттям заходами чинності", - повідомила Bloomberg.
 

Теми:

Ще на цю тему