США припинили ділитися з рф даними про ядерну збою

12:00 02.06.2023

США з 1 червня не надаватимуть Росії інформацію, якою країни обмінювалися в рамках Договору про стратегічне наступальне озброєння.

Як пише ZN.UA, про це повідомляється на сайті Державного департаменту США. Російська Федерація припинила передавати такі дані ще 28 лютого.

«Починаючи з 1 червня 2023 року, Сполучені Штати припиняють надсилати Росії повідомлення, які вимагаються відповідно до договору, включно з оновленнями щодо статусу або місцезнаходження об’єктів, що підлягають відповідальності за договором, таких як ракети та пускові установки», — йдеться у повідомленні.

Крім того, США заявили, що надалі утримуватимуться від сприяння інспекційній діяльності відповідно до Нового договору СНО на території США, зокрема, скасують видані російським інспекторам Нового договору СНО та членам екіпажу візи, а також відмовлятимуть у розгляді заявок на отримання таких віз та скасують постійні номери дипломатичного доступу, видані для російських інспекційних літаків.

Сполучені Штати не надаватимуть Росії також телеметричну інформацію про запуски американських міжконтинентальних балістичних ракет і балістичних ракет з підводних човнів.

«Росія відмовилася від зустрічі для досягнення угоди, а Сполучені Штати не будуть надавати телеметричну інформацію в односторонньому порядку, оскільки Договір передбачає обмін телеметричною інформацією про узгоджену кількість запусків», — заявили у Держдепі.
 

Ще на цю тему