Українські військові у Британії вивчають правила поводження з полоненими

09:40 01.06.2023

У Великій Британії українські військові вивчають міжнародне гуманітарне право, зокрема правила поводження з військовополоненими.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

Військовослужбовці ЗСУ в рамках багатонаціональної навчальної операції "Інтерфлекс" з базової загальновійськової підготовки особового складу у Великій Британії здобувають та поглиблюють знання не тільки з тактики, медицини, вогневої підготовки, але й з міжнародного гуманітарного права, зокрема права збройних конфліктів.


У Міністерстві оборони Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії зауважили, що гуманітарне право регулює збройні конфлікти та є невід’ємною частиною навчань українських новобранців у Великій Британії для підготовки до бойових дій на передовій.

Зокрема на заняттях відбувається поглиблення обізнаності про принципи права збройних конфліктів, правила поводження з військовополоненими і затриманими.

У Генштабі підкреслили, що ЗСУ неухильно, систематично та у повному обсязі дотримуються норм міжнародного гуманітарного права у протидії несправедливій, незаконній та агресивній війні Росії проти України.

Теми:

Ще на цю тему