Українські хакери зламали систему найбільшого у Росії інноваційного центру «Сколково»

17:00 29.05.2023

Хакери зламали інфраструктуру та електронну систему російського фонду "Сколково", який керує роботою однойменного інноваційного центру.

Як повідомили у самому фонді, зловмисники отримали доступ до деяких інформаційних систем та ресурсів, зокрема, до файлообмінника, розташованого на фізичних потужностях "Сколково", пише Цензор.НЕТ з посиланням на російську редакцію Forbes.

Відповідальність за злом взяла на себе група, яка представилася "українським кіберфронтом", повідомили у "Сколково".

Там додали, що хакери опублікували повідомлення про злам, а також виклали у відкритий доступ знімки екранів низки внутрішніх інформаційних ресурсів та окремі документи.

Поки що ресурси "Сколково" недоступні, в тому числі сайт фонду та онлайн-сервісу.

26 травня хакери, які представилися "IT-армією України", зламали низку російських ресурсів. У своєму Telegram-каналі вони заявили про злом "десятків тисяч російських сайтів".

"Сколково" – створений за ініціативою Дмитра Медвєдєва найбільший науково-технологічний інноваційний комплекс у Росії, місцева влада називала його "Російською Кремнієвою долиною". Проект створення Інноваційного Центру реалізується Фондом розвитку Центру розробки та комерціалізації нових технологій (Фондом "Сколково").

Джерело: https://biz.censor.net/n3421396

Ще на цю тему