У СБУ визнають здійснення «певних заходів» для підриву керченського мосту

14:30 27.05.2023

СБУ здійснювала "певні заходи" для підриву мосту через Керченську протоку в жовтні 2022 року.

Про це, як пише ZN.UA, заявив очільник відомства Василь Малюк, в інтерв'ю Дмитру Комарову.

Нині, як зазначає голова української спецслужби, Москва проводить "псевдослідство", намагаючись розкрити справу щодо підриву. Затримано понад 20 росіян, яким "інкримінують певну співучасть" у процесі. Глава СБУ закликав не вдаватись до обговорення інциденту, а просто спостерігати.

Обмежившись від оприлюднення деталей, зазначив, що "здійснювались певні заходи" відповідно до міжнародного законодавства та звичаїв й традицій ведення війни, з урахуванням того, що цей логістичний шлях ворога було необхідно перерізати.

Нагадаємо, вибух відбувся 8 жовтня 2022 року, тоді обвалилися дві напівсекції автомобільної частини та було пошкоджено залізничну колію.

Малюк також назвав атаку дронами на кораблі ворожого Чорноморського флоту спецоперацією, спланованою СБУ у співпраці з військово-морськими силами (ВМС). Нагадаємо, пропутінська адміністрація в Криму заявила про атаку наприкінці жовтня. Тоді були уражені чотири військові судна. Крім інших – «Адмірал Макаров», який ворог застосовує для запуску ракет.

«Стосовно ситуації з кримським флотом, а саме атаки водними бойовими дронами, то СБУ була автором того оперативного задуму і реалізовувала його», – зазначив він.
 

Ще на цю тему