Аксьонов сумнівається, що армія РФ зможе захистити Крим – британська розвідка

18:00 26.05.2023

Основний елемент гарнізону РФ у Криму дислокований і зазнав значних втрат

«Глава» тимчасово окупованого Криму Сергій Аксьонов прагне відбілити свою патріотичну репутацію, вербуючи бійців у створені місцеві воєнізовані підрозділи. Про це повідомляє міністерство оборони Великої Британії з посиланням на розвідку.

«Щонайменше останніх 20 років у Росії спостерігається зростання кількості воєнізованих груп поза межами регулярних збройних сил. Однак ця «воєнізація» різко прискорилася після вторгнення Росії в Україну і набула особливого значення на Кримському півострові», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що Аксьонов зіграв важливу роль у створенні кількох місцевих підрозділів, більшість з яких отримали напівофіційний статус регулярної армії в резерві.

«Аксьонов, ймовірно, прагне підвищити свою патріотичну репутацію, вербуючи бійців, але він, ймовірно, також стурбований здатністю регулярної армії захистити півострів», – додали в міноборони.

Основна частина російського гарнізону, 22-й армійський корпус, наразі здебільшого дислокується за межами півострова та зазнає значних втрат.

Ще на цю тему