У Молдові держслужбовці та правоохоронці отримували листи з погрозами – глава МВС

17:20 23.05.2023

У Молдові держслужбовці та співробітники правоохоронних органів отримували листи з погрозами.

Про це в інтерв'ю RFI розповіла міністр внутрішніх справ Молдови Анна Ревенко, повідомляє "Європейська правда".

Вона зазначила, що енергетичний шантаж, хибні повідомлення про бомби, кібератаки на критичну інфраструктуру є частиною гібридної війни, яку веде Росія.

Також, за словами Ревенко, держслужбовцям і співробітникам правоохоронних органів передавали різного роду листи, повістки і записки, щоб перешкодити їм "виконувати свою роботу", "викликати хаос замість дисципліни" і "посіяти страх щодо законності дій, яких вживає влада".

"Усе це спрямовано на те, щоб викликати дестабілізацію такого характеру, щоб радикалізацією населення, дезінформацією, фальшивими кампаніями, що компрометують національних лідерів, здійснити той тиск на владу. Він, як очікує Росія, призведе до зміни уряду, а отже, до зміни демократичного курсу", – зазначила міністр.

У листі до глави дипломатії Євросоюзу Жозепа Борреля від 28 січня 2023 року влада Молдови попросила ЄС розгорнути цивільну місію.

22 травня Євросоюз офіційно запустив цивільну місію для Молдови, метою якої буде підвищення стійкості країни перед гібридними загрозами
 

Ще на цю тему