Окупанти викрадають кримчан у пошуках «винних» через підрив залізниці – Лубінець

12:00 23.05.2023

Російські загарбники затримують мешканців окупованого Криму та шукають винних у вибуху на залізниці.

Про це розповів омбудсмен з прав людини Дмитро Лубінець, інформує Цензор.НЕТ.

У ніч з 18 на 19 травня неподалік селища Кіровське співробітники російської ДПС затримали 29-річного кримського татарина Мамбета Асан-Уста. Спочатку вони повезли чоловіка, нібито, до відділу МВС РФ, аби скласти адміністративний протокол про відсутність страхування та обіцяли повернути його до машини, яка залишилась на дорозі. 

"Росіяни не зробили цього, а вивели Мамбета через службовий вихід, де на нього чекав мікроавтобус "Фольксваген" та люди у військовій формі й масках. Вони накинулися на чоловіка, зв’язали та силоміць посадили в машину.

За версією викраденого, його відвезли до Сімферополя, де у невідомому приміщенні почали допит з приводу зв’язків чоловіка з Україною та пошкодження залізниці у селі Чистеньке Сімферопольського району. Адже там вранці 18 травня пролунав вибух, через що кілька вагонів із зерном зійшли з рейок. Окупаційна влада півострова звинуватила Україну в цьому інциденті", - повідомив омбудсмен.

Також Лубінець зазначив, що російські війскові продовжували погрожувати розправою кримському татарину, схиляючи його підписати невідомі документи. 

За словами омбудсмена, станом на сьогодні 181 особа незаконно утримується в Криму та Росії за політично та/або релігійно мотивованими справами.  

Нагадаємо, 18 травня у Криму неподалік Бахчисараю стався вибух на залізниці. З колії зійшли 8 вагонів із зерном.
 

Ще на цю тему