ЄС оголосив про нові санкції проти офіційних осіб та організацій з Ірану

20:40 22.05.2023

Європейський Союз у понеділок запровадив нові санкції проти іранських посадовців та організацій за їхню роль у насильницькому придушенні громадських протестів в країні.

Про це повідомила пресслужба Ради ЄС, пише "Європейська правда".

"Сьогодні Рада ЄС вирішила запровадити обмежувальні заходи щодо ще п'ятьох фізичних та двох юридичних осіб, відповідальних за серйозні порушення прав людини в Ірані", – сказано у повідомленні.

Зокрема, ЄС оголосив про замороження активів інвестиційного підрозділу Революційної гвардії Ірану через жорстоке придушення протестів у зв'язку зі смертю Махси Аміні.

ЄС також вніс до чорного списку студентську організацію "Басідж", яка, за його словами, виконує функції примусу для Революційної гвардії в університетських кампусах.

До санкційного списку також додали п'ятьох діячів режиму, в тому числі трьох поліцейських топ-командирів, високопосадовця у сфері кібербезпеки і регіонального прокурора.

Докладно про санкції можна дізнатися у Базі даних юридичних осіб, щодо яких запроваджено санкції України, Канади, Великобританії, ЄС та США у зв'язку з російською агресією проти України.

Теми:

Ще на цю тему