Прем'єр Вірменії допустив вихід країни з ОДКБ

16:20 22.05.2023

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що вихід країни з Організації договору про колективну безпеку не знятий з порядку денного.

Про це він сказав в ході пресконференції, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Armenpress.

"Чому було порушено це питання? Тому що наше сприйняття таке, що ОДКБ пішла або йде з Республіки Вірменія. Іншими словами, якщо Республіка Вірменія ухвалить де-юре рішення про вихід з ОДКБ, то це станеться в результаті реєстрації Республікою Вірменія виходу ОДКБ з Республіки Вірменія", – зазначив Пашинян.

За його словами, під виходом Вірменії з ОДКБ маються на увазі насамперед зобов'язання організації.

"Іншими словами, якщо ми зафіксуємо, що ОДКБ вийшла з Республіки Вірменія, і статус члена ОДКБ де-юре нам нічого не дає, тільки заважає нам обговорювати питання безпеки з іншими країнами", – сказав вірменський прем'єр.

Пашинян зазначив, що Вірменія могла б закуповувати військову техніку в інших країн, але членство в ОДКБ закриває ці можливості.

Раніше секретар Ради безпеки Вірменії Армен Григорян розповів, що в країні обговорювали можливість виходу з Організації договору про колективну безпеку.

ОДКБ – військово-політична міжнародна організація, до якої входять Білорусь, Вірменія, Казахстан, Киргизстан, Росія та Таджикистан.

 

Ще на цю тему