Окупанти вивезли ще 2 тис. тонн краденого зерна з Маріупольського порту

14:00 22.05.2023

Російські загарбники доправили до морського порту в тимчасово окупованому Маріуполі чергову партію будівельних матеріалів для будівництва укріплень та вивезли крадене українське зерно.

Про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

Суховантажне судно «Мєждурєчєнск» (порт приписки — Ростов-на-Дону) класу «річка-море», завантажене 2 тис. тонн зерна, вийшло з Маріупольського порту у неділю, 21 травня.

Все ж таки — зерно. Цього разу знов в Ростов-на-Дону. Свою частину «зернової угоди» Росія очікувано наповнює нашим зерном”, — написав Андрющенко у Telegram.

Наприкінці минулого тижня судно «Мєждурєчєнск» привезло до окупованого Маріуполя бетонні укріплення для бліндажів, які пропаганда називає «будівельними матеріалами».

Окупанти вивезли ще 2 тис. тонн краденого зерна з Маріупольського порту
Фото: t.me/andriyshTime
Раніше повідомлялося про плани російських загарбників у травні запустити перевалку вкраденого зерна та насіння соняшника у Маріупольському порту.

Росія планує перетворити Маріуполь на великий логістичний хаб для експорту зерна з тимчасово окупованих територій Донеччини та Запорізької області. Для цього окупанти зносять залізничний вокзал та перебудовують морський порт.

У квітні росіяни незаконно включили порти Маріуполь та Бердянськ до реєстру морських портів Росії. Також окупантами запущено процес включення судноплавної ділянки водних шляхів Херсонської області до переліку внутрішніх водних шляхів Росії.

Теми:

Ще на цю тему