У Думі розглянуть заборону на транзит польських вантажівок територією Росії

16:00 21.05.2023

Голова Держдуми РФ В'ячеслав Володін запропонував розглянути заборону проїзду польських фур територією Росії.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє "Интерфакс".

За його словами, Рада Думи розгляне це питання в понеділок, 22 травня.

"Правильно буде заборонити Польщі наживатися на Росії сьогодні: припинити проїзд польських фур територією нашої країни. Нехай перевантажують товари на російські вантажівки. Заробляти на транспортуванні будуть наші громадяни", – заявив Володін.

За його словами, "витрати Польщі в цьому випадку можуть становити близько 8,5 млрд євро". "За оцінками експертів, унаслідок цього постраждають або збанкрутують близько 2 тисяч польських транспортних компаній, у штаті яких працюють понад 20 тисяч водіїв", – зазначив спікер Держдуми.

Володін також вважає, що "відмовившись від спільної історії, поглумившись над пам'яттю наших солдатів і офіцерів, Польща повинна повернути набуті за підсумками Другої світової війни території та відшкодувати нашій країні кошти, витрачені на неї у військові та повоєнні роки".

Він заявив, що "третина нинішніх польських територій – райони з розвиненою інфраструктурою, промисловими підприємствами, а також багаті природними ресурсами – увійшли до її складу після Другої світової війни тільки завдяки нашій країні".

Ще на цю тему