Вірменії не може дозволити собі потрапити під санкції через співпрацю з РФ – Пашинян

14:00 17.05.2023

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що його країна не може дозволити собі потрапити під санкції через співпрацю з РФ.

Про це він сказав в інтерв'ю чеському виданню Respekt, уривок якого наводить Арменпресс, повідомляє Європейська правда.

Пашинян зазначив, що у питанні товарів, які перебувають під санкціями, його країна намагається бути максимально прозорою.

Він нагадав, що багато товарів, які раніше постачалися безпосередньо в Росію, тепер ідуть, зокрема, через Вірменію, і підкреслив, що санкції – це червоні лінії, які Єреван не перетне.

"Там, де є можливість, ми з радістю йдемо назустріч російському попиту. Санкції – наша червона лінія. І ми говоримо це дуже чітко Росії: ми не хочемо нашкодити вам, але ми не можемо дозволити собі самим підпасти під санкції. Тут немає жодного секрету", – підкреслив прем'єр Вірменії.

Минулого тижня президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що нові санкції проти РФ будуть спрямовані на боротьбу з обходом уже запроваджених торговельних обмежень і розроблені "в дуже тісній координації" з країнами G7.

За даними агентства Reuters, останній проєкт нових санкцій Європейського Союзу через повномасштабну війну Росії в Україні пропонує пом’якшений механізм обмежень щодо третіх країн, які допомагають Москві імпортувати заборонені товари.
 

Ще на цю тему