Стало відомо в яких умовах окупанти утримують Нарімана Джеляла

21:00 14.05.2023

У бранця Кремля заступника Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляла суттєво погіршився стан здоров’я, окупанти утримують його у важких умовах, побрили голову і бороду.

Про це повідомила дружина активіста Левіза, пише qirim.news.

За її словами, Джеляла 11 травня перевели до СІЗО-2 у Сімферополі.

Відвідавши його з адвокатами дізналася, що він знаходиться в карантинній камері разом із двома ув'язненими. Камера для прибулих ув'язнених для проходження ряду процедурних дій, знайомства з правилами та розпорядками, після яких вони повинні бути виведені в загальну камеру. З моменту надходження до камери не дозволили пронести ні речі, ні продукти харчування, книги та документи вилучили на перевірку. Харчуються виключно їжею наданою СІЗО, - відзначила вона.

Активісту побрили голову та бороду. Водять їх у положенні зігнутими на 90 градусів головою донизу, руки за спиною.

У Нарімана загострилося його захворювання, три міжхребцеві грижі, що в цих умовах ускладнює його перебування там, йому складно сидіти та стояти, - повідомила дружина.

21 вересня 2022 року окупаційний "Верховний суд Криму" оголосив вирок першому заступнику голови Меджлісу, політв'язню Наріману Джелялута активістам братам Асану і Азізу Ахтемовим. Наріману Джелялу – 17 років позбавлення волі зі штрафом 700 тисяч рублів та з обмеженням волі 1,5 року після звільнення. Асану Ахтемову - 15 років позбавлення волі зі штрафом 500 тисяч рублів та обмеженням волі 1 рік. Азізу Ахтемову – 13 років позбавлення волі зі штрафом 500 тисяч рублів та обмеженням волі 1 рік.
 

Ще на цю тему