Rheinmetall та «Укроборонпром» будуть спільно ремонтувати танкі в Україні

11:00 14.05.2023

Державний концерн “Укроборонпром” і німецький оборонний концерн Rheinmetall створили спільне підприємство з ремонту танків в Україні.

У майбутньому буде налагоджено і виробництво бойових машин. Про це у інтерв’ю німецькому виданню Handelsblatt заявив генеральний директор Rheinmetall Армін Паппергер, пише Мілітарний.

За його словами, спочатку співпраця охоплюватиме технічне обслуговування та ремонт бронетехніки в Україні. Паралельно підприємство готуватимуть для виробництва нових танків.

За даними видання, подробиці угоди Паппергер обговорював із президентом Володимиром Зеленським під час візиту до України.

“Контракти вже підписані”, – сказав він.

Відповідно до угоди, за інформацією ЗМІ, Rheinmetall і “Укроборонпром” створюють спільне підприємство, в якому 51% акцій та управління належить німецькій стороні. Завод буде розташований на території України.

“Україна отримає вигоду від комплексного передання технологій, а також від короткострокового постачання військової техніки з Німеччини”, – заявив Паппергер.

Крім того, як пише Handelsblatt, німецький концерн очікує у найближчі дні підписання контрактів на створення ще двох спільних підприємств – з виробництва боєприпасів та засобів протиповітряної оборони.

Раніше, у березні стало відомо, що Rheinmetall веде переговори про будівництво танкового заводу в Україні.

Ще у першій половині лютого Мілітарний повідомляв, що Rheinmetall хоче постачати в Україну свої новітні зразки озброєння, у тому числі перспективні танки KF51 Panther. Тоді гендиректор німецького концерну підкреслив, що переговори з Києвом вже тривають.

У травні Армін Паппергер заявив, що Rheinmetall планує розгорнути в Україні виробництво систем протиповітряної оборони, автомобільної техніки та боєприпасів. Йдеться про створення спільних підприємств з українськими виробниками.
 

Ще на цю тему