Греція отримала перші літаки M-346

20:00 12.05.2023

Греція отримала першу партію навчально-тренувальних літаків М-346.

Прибуття цих бортів Повітряні сили Греції показали у соцмережі.

Два М-346 у четвер приземлилися на авіабазі Каламата.

На початку 2021 року стало відомо, що ізраїльська компанія Elbit Systems створить нову льотну академію у Греції для підготовки місцевих військових льотчиків.

Elbit Systems виграла контракт на підготовку Повітряних сил Греції за результатами міжнародного тендеру.


Нова льотна академія буде оснащена навчально-тренувальними літаками M-346.

Угода передбачає закупівлю десяти реактивних літаків у італійського авіабудівника Leonardo.

Також домовленості включають модернізацію вже наявних у Греції турбогвинтових навчально-тренувальних літаків T-6 Texan II, а також інше обладнання та послуги, призначені для повного оновлення можливостей льотної підготовки екіпажів літаків.

Вартість всієї угоди складає приблизно 1,68 мільярда доларів.

Окрім створення льотної академії та закупівлі десяти літаків М-346, вироблених компанією Leonardo, модернізації нинішніх турбогвинтових тренажерів Т-6 Повітряних сил Греції, ця угода включає надання тренажерів, інструкторської допомоги та матеріально-технічної підтримки упродовж 20 років.

M-346 – сучасний італійський навчально-тренувальний літак, який має і бойову версію. Цей реактивний літак представили на міжнародному авіасалоні у Фарнборо у липні 2008. Він призначений для поглибленої льотної підготовки пілотів і здатний розвивати швидкість до 1060 км/год.

На M-346 встановлено два турбореактивних двигуни Honeywell F124-GA-200. До складу обладнання літака входять три кольорових дисплеї в кабіні пілотів. У бойовій версії M-346FA (Fighter Attack) здатний застосовувати широкий спектр авіаційного озброєння.

Теми:

Ще на цю тему