Гарібашвілі дорікнув Заходу: Після нападу на Грузію нічого не зробили, а тепер вимагають санкцій

15:40 12.05.2023

Грузинський прем’єр-міністр Іраклій Гарібашвілі дорікнув країнам Заходу за неналежну реакцію на російське вторгнення в Грузію у 2008 році та вважає несправедливим, що від Тбілісі тепер вимагають ввести санкції проти РФ за вторгнення в Україну.

Заяву Гарібашвілі цитує "Грузия Online", пише "Європейська правда".

За словами глави уряду Грузії, після російського вторгнення 2008 року політика Заходу щодо Росії тривала, як і раніше, і "ніхто нічого не зробив".

Як влада Грузії торпедує євроінтеграцію і які наслідки це матиме
"Після серпневої війни і в нас були руйнування, загинули люди, ми втратили території, але нічого ніхто не переглянув... Політика тривала, як і була. Якщо вам цікаво, яка вартість товарів, придбаних Євросоюзом у Росії – 2,5 трильйона доларів! Про які санкції йшлося?! У зв'язку з тим, що наша територія окупована і в нас була війна, ніхто нічого не зробив, не запровадив санкції, і ми повинні були це терпіти", – сказав Гарібашвілі.

За його словами, у 2019 році, коли Росія призупинила польоти до Грузії після подій, відомих як "ніч Гаврилова", дипломати США і ЄС закликали Росію відновити польоти.

"Сьогодні ми співчуваємо Україні і дуже хочемо, щоб якнайшвидше закінчилося це лихо. Але оскільки в Україні війна і лихо, і нам потрібно в це втягнутися, потрібно, щоб було знищено, був "другий фронт", щоб бомбардували наші міста, щоб вони перетворилися на полігон і не дати нашому народові видихнути? Де логіка? 

Я запитую західних друзів: ви кажете мені: зупини торгівлю, економіку, не відновлюй польоти, чому ж ви цього не робите?", – продовжив Гарібашвілі, дорікаючи Заходу тим, що торік він "дав Росії 300 мільярдів"

Ще на цю тему