У Румунії відкрився новостворений центр ЄС із кібербезпеки

08:40 10.05.2023

У Бухаресті у вівторок розпочала роботу штаб-квартира Європейського центру компетенцій у сфері кібербезпеки (ECCC), метою якого є підтримка інноваційної та промислової політики в цій галузі, а також розробка й координація відповідних проєктів ЄС.

Як пише "Європейська правда", про це оголосили на сайті центру.

Європейський центр кібербезпеки, який працюватиме в будівлі кампусу Бухарестського політехнічного університету, відкривали прем’єр Румунії Ніколає Чуке, представник Єврокомісії Роберто Віола й очільник центру Мігель Гонсалес-Санчо.

"Атаки гібридного характеру, виклики у сфері кібербезпеки для Європи поступово збільшуються не лише за кількістю, але й за складністю та серйозністю. Саме тому присутність у цій частині Європи важливого компонента для зміцнення кіберстійкості ЄС підтверджує увагу, яку ми приділяємо нашим спільним зусиллям із захисту економіки, громадян та державних інституцій", – заявив Чуке.

У ЄС запропонували місто, де розміститься новостворений центр кібербезпеки
Мета центру, повна назва якого – Європейський центр промислових, технологічних та дослідницьких компетенцій у сфері кібербезпеки, – сприяння кіберстійкості ЄС.

ECCC відповідає за управління фондами ЄС з кібербезпеки в межах поточного бюджету ЄС на 2021-2027 роки, зокрема ухвалення робочих програм з кібербезпеки і управління кіберпроєктами в межах програм "Цифрова Європа" і "Горизонт Європа".

Також центр здійснюватиме нагляд за мережею національних координаційних центрів з кібербезпеки, спрямованих на створення екосистеми для інновацій і конкурентоспроможності в галузі кібербезпеки в усьому ЄС.

Ще на цю тему