Швейцарія провела одні з найбільших військових навчань за 30 років

18:20 09.05.2023

У Швейцарії відбулися одні з найбільших військових навчань за останні три десятиліття, на яких відпрацьовували відбиття нападу вигаданого ворога.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Навчання, в яких взяли участь 4000 військовослужбовців і які проходили в чотирьох кантонах протягом дев'яти днів, відбулися в той час, коли роль країни в європейській обороні опинилася в центрі уваги на тлі закликів допомогти Україні в боротьбі з російським вторгненням.

Навчання LUX 23, заплановані з 2021 року, не були організовані у відповідь на вторгнення Росії в Україну в лютому минулого року, але швейцарські військові кажуть, що воно зробило їх ще більш актуальними.

"Готовність наших партнерів і розуміння населення щодо такого роду навчань значно змінилися. Це, звичайно, безпосередньо пов'язано з війною в Україні", – сказав Матіас Тушер, командувач 1-го територіального дивізіону Швейцарії.

Громадський і міжнародний тиск на Швейцарію з метою скасування заборони на експорт зброї в зони бойових дій зростає, але деякі політичні фракції побоюються, що це означатиме кінець зовнішньополітичної традиції нейтралітету країни.
 

Ще на цю тему