У Держдумі запропонували відправити на фронт мігрантів-таджиків

10:00 07.05.2023

Російські депутати розриваються між вродженою тупістю і набутою в російському суспільстві ксенофобією.

Депутат Держдуми від КПРФ Михайло Матвєєв закликав відправити на фронт в Україну мігрантів з Таджикистану і заявив, що готує відповідний законопроект. Про це депутат написав у своєму телеграм-каналі.

Так, Матвєєв обурився "несправедливою ситуацією", яка, за його словами, полягає в тому, що таджиків, які мають подвійне громадянство – Росії і Таджикистану – не мобілізують в армію.

"Виявляється (це вимагає перевірки) їх не призивають до російської армії через наявність подвійного громадянства! А саме подвійне громадянство є формою співіснування мільйонів середньоазіатів. Дуже зручно", - обурюється депутат.


За його словами, "армія середньоазіатів" охоче вступає "в полки таксистів, дивізії двірників і будівельників", але не бере участі у справжній війні проти України.

"Вивчаю законодавство і готую поправки. Якщо вся справа в подвійному громадянстві, його треба або забороняти, або коригувати норму про можливість мобілізації даних осіб", – заявив Матвєєв.

Слід уточнити, що пан Матвєєв, як і більшість депутатів Держдуми, абсолютно не розбирається в російських же законах. Жодних специфічних заборон на призов і мобілізацію в російську армію осіб з подвійним громадянством не існує. Відповідно, його обурення на адресу вихідців з країн Азії продиктовані або профнепридатністю, або звичайним расизмом і ксенофобією, доволі характерними для сучасного російського суспільства.

Теми:

Ще на цю тему