Партнери "Грузинської мрії" в Європі обурились виступом прем’єра Грузії на з’їзді консерваторів

12:00 06.05.2023

Партія європейських соціалістів (PES), членом якої є партія влади Грузії "Грузинська мрія", засудила виступ прем'єр-міністра Іраклія Гарібашвілі на Конференції консервативної політичної дії (CPAC) в Угорщині.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на заяву соціалістів.

Прем'єр Грузії в Угорщині: Ми заслужили на кандидатський статус в ЄС
Як зазначають у Партії європейських соціалістів, CPAC є місцем зустрічі "консервативних, популістських і ультраправих діячів із усього світу", а грузинський прем’єр у своєму виступі в Будапешті хвалив угорського прем’єра Віктора Орбана.

Гарібашвілі, відомий діяч партії "Грузинська мрія", яка є членом-спостерігачем PES, активно рекламував свою участь у консервативному форумі і у своїй сьогоднішній промові в Будапешті похвалив Орбана як справжнього захисника Європи.

"Дії прем'єр-міністра Гарібашвілі є неприйнятними і ставлять його повністю поза цінностями нашої політичної сім’ї. PES уже вирішила оцінити статус "Грузинської мрії" всередині партії на наступному засіданні Президії", – заявила віцепрезидентка руху Кеті Пірі.

У заяві PES уточнюється, що статус "Грузинської мрії" в партії стане предметом обговорення наступного засідання Президії в червні.

 

Ще на цю тему