Джапарова зустрілася зі спецпредставницею генсека НАТО

10:40 05.05.2023

Перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова провела зустріч зі спеціальною представницею Генерального секретаря НАТО з питань жінок, миру та безпеки Ірен Феллін.

Про це йдеться у повідомленні МЗС України, передає Укрінформ.

Відповідно до нього, Джапарова поінформувала про активну роль жінок у захисті держави проти російського агресора. Вона розповіла про жінок-правозахисниць у Криму, які попри залякування продовжують протистояти російській репресивній машині. Перша заступниця привернула увагу до діяльності Експертної мережі "Кримської платформи", яка регулярно інформує міжнародну спільноту про порушення прав людини в Криму.

Джапарова також обговорила зі співрозмовницею стан імплементації в Україні Національного плану дій з питань жінок, миру та безпеки, а також наголосила на важливості відкриття в Україні представництва міжнародної неурядової організації «Жінки у міжнародній безпеці».

Перша заступниця також висловила вдячність за підтримку прагнень України інтегруватися до Альянсу. У контексті підготовки до Вільнюського Саміту НАТО перша заступниця поінформувала про очікування України, що мають бути відображені в підсумкових документах Саміту.

Феллін зі свого боку наголосила на єдності Альянсу у беззастережному засудженні жорстоких дій росії та непохитній солідарності з Українським народом та відзначила актуальність порядку денного питань жінок, миру та безпеки у рамках подальшої розбудови співпраці між Україною та НАТО.

Сторони також порушили питання важливості реалізації Формули миру, ініційованої президентом України Володимиром Зеленським, а також надання Альянсом Україні чітких гарантій безпеки до набуття нашою державою членства в НАТО.
 

Ще на цю тему