Молдова закриє повітряний простір на час саміту європейських лідерів

08:00 05.05.2023

1 червня Молдова закриє свій повітряний простір, до якого вже заходили російські ракети, – на час проведення саміту європейських лідерів.

Як пише ZN.UA, про це повідомляє Reuters із посиланням на Управління цивільної авіації країни. 

Це пояснюється міркуваннями безпеки.  

Повітряний простір країни буде повністю закритий протягом 1 червня й до 07:00 2 червня. Будуть дозволені лише польоти літаків офіційних делегацій. Із 31 червня почне діяти заборона на використання дронів.

Молдова очікує приїзду до 47 глав держав, урядів та інституцій Європейського Союзу, що мають взяти участь у другому саміті Європейського політичного співтовариства (EPC).

Нагадаємо, що 10 лютого цього року до повітряного простору Молдови та Румунії зайшли дві російські ракети «Калібр», що використовувалися під час чергового ракетного удару по Україні. У грудні та січні на території Молдови також падали уламки ракет під час російських атак. 

У квітні цього року Євросоюз виділив на розвиток обороноздатності Молдови 40 млн євро. Також Рада ЄС затвердила механізм запровадження санкцій проти осіб, відповідальних за підтримку або здійснення дій, що підривають чи загрожують суверенітету та незалежності Молдови.
 

Теми: