У Польщі розпочалися масштабні військові навчання «Anakonda–23»

15:40 03.05.2023

2 травня 2023 року у Польщі розпочалися масштабні військові навчання Anakonda-23.

Про це йдеться у повідомленні Оперативного командування польських Збройних сил, пише armyinform.

У рамках наймасштабніших цьогорічних навчань по 26 травня цього року братимуть участь понад 13 тисяч солдатів, а також військова техніка Збройних сил Польщі та союзних армій.

Anakonda-23 тісно координується з американськими навчаннями Defender-23 і шведськими тренуваннями Aurora-23 в рамках ініціативи з об’єднання навчань уздовж східного флангу НАТО під назвою Exercise Trifecta.

З 2006 року навчання еволюціонували від суто національних до навчань за активної участі держав-членів НАТО та наших партнерів. За підготовку відповідає Оперативне командування ЗС Польщі.

«Anaconda надзвичайно важлива для всіх нас — громадян і військових. Для всіх, хто хоче бути впевненим, що польська армія добре підготовлена і здатна захистити кордони Польщі та її незалежність. Тому, зважаючи на ескалацію загроз у Європі через необґрунтовану агресію російської федерації проти України 24 лютого 2022 року, ми визначили нові оперативні вимоги, які вплинули на концепцію навчань Anakonda-23», — зазначили в Оперативному командуванні польських Збройних сил.

У навчаннях Anakonda-23 беруть участь представники Збройних сил США, Румунії, Словенії, Швеції, Франції, Литви, Латвії, Естонії та Туреччини. Серед обладнання, яке використовується під час етапу спільних навчань є танки M1 Abrams, БМП M2 Bradley, гаубиці K9 Thunder і САУ Krab і пускові установки Langusta. Також планується використання бойових модулів протикорабельних ракет NMS.

Anakonda-23 включає в себе всю архітектуру польських Збройних сил — не тільки всі види військ, але й ключові елементи невійськової системи з воєводств північної, центральної та східної Польщі. У рамках взаємодії з силами навчань офіцери підрозділів, підпорядкованих МВС та адміністрації, будуть залучені до стратегічного захисту навчань.
 

Ще на цю тему