У Чернівецькій області влаштовують опори тимчасового мосту через Прут на автошляху до Румунії 

15:20 03.05.2023

У Чернівецькій області стартувало влаштування опор тимчасового 120-метрового металевого мосту через гірську річку Прут у селі Глиниця, на автодорозі до Румунії Т-26-07 Кіцмань-Сторожинець-Глибока-Опришени, яка є під'їздом до пункту пропуску "Вадул-Сірет".

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України.

Щоб якнайшвидше завершити проєкт, дорожники паралельно влаштовують опори переправи і насип підходу до споруди на березі річки Прут зі сторони села Дубівці. Після завершення цього етапу - розпочнуть насувати на опори сам міст. 

"Металева переправа типу acrow/bailey збирається як конструктор, без використання спеціальної мостової техніки. Її Агентству відновлення передали норвезькі партнери. Суттєва перевага такого типу тимчасового мосту - здатність витримати вантажний транспорт", - йдеться в повідомленні.

Усього Агентство відновлення отримало від Норвегії 10 тимчасових мостів acrow/bailey. Їх розподілено на ділянки державних доріг, де терміново потрібно поліпшити проїзд.

Тимчасовий міст у Глиниці вирішує дві логістичні проблеми Буковини: відновлює проїзд до пункту пропуску на україно-румунському кордоні "Порубне-Сірет" короткою дорогою Т-26-07 та з’єднує населені пункти Глиниця та Дубівці. Сьогодні найкоротший об’їзний шлях до Глиниці через особливості ландшафту становить кілька десятків кілометрів.

"Розвиток прикордонних маршрутів та модернізація пунктів пропуску на державному кордоні є пріоритетом Агентства відновлення під час війни. Від якісного автомобільного сполучення з європейськими державами залежить товарообіг, а відповідно стабільність економіки", - додали в Агентстві.
 

Ще на цю тему