ФСБ РФ заявила про затримання «агентів» в окупованому Криму, що «планували замах на Аксьоова»

15:00 03.05.2023

ФСБ РФ заявляє про нібито розкриття "агентів Головного управління розвідки Міноборони України, які планували серію терактів у Криму".

Про це повідомляє Цензор.НЕТ з посиланням на росЗМІ.

За даними ФСБ, серед "цілей" був окупаційний "голова" Криму Аксьонов, так званий "речник парламенту" Володимир Конастантинов, окупаційний "мер" Ялти Яніна Павленко, а також транспортна інфраструктура окупованого півострова.

Організатором "терактів" називають заступника начальника Офісу президента Роман Машовця.

Також ФСБ повідомила про затримання нібито "членів української агентурної групи".

"Громадяни Росії та України Віктор Підвальний, Олександр Литвиненко, Сергій Кривошеїн, Костянтин Євмененко, Ігор Зорін та Сергій Войнаровський.

Також затримано громадянина України та Болгарії Петранова, причетного до доставки засобів ураження до Росії. У затриманих виявлено 5 готових до застосування бомб, електродетонатори, механізми радіокерування, трекери для стеження.

Крім того, розкрито організований українськими спецслужбами канал контрабандного постачання вибухових речовин із Болгарії, який проходив через Туреччину та Грузію. Бомби "камуфлювали" під електроплити", - йдеться в повідомленні.

Також, за даними ФСБ РФ, організацією контрабанди електроплит із компонентами вибухових речовин із Болгарії до Росії нібито займалася громадянка України Марина Матущак.

"Після доставки електроплит на територію Росії подальше переправлення до місць підготовки терактів йшло через транспортні компанії СДЭК nf "Возовоз", їх відправкою займалися "в темну" громадяни Росії, які мали комерційні про'кти з болгарською фірмою Матущак", - зазначили там.
 

Ще на цю тему