Один з найбільших виробників обладнання для металургії йде з росії

11:00 03.05.2023

Італійська компанія Danieli, яка є одним із найбільших світових постачальників агрегатів для металообробної та металургійної промисловості і яку минулого року звинуватили у співпраці з російським ОПК, оголосила про вихід з Росії. 

Як пише ZN.UA, про це РІА Новости розповів представник керівництва компанії, прізвище якого не вказують.

«Вихід Danieli з російського ринку пов'язаний з неможливістю продавати обладнання в Росії внаслідок санкційного режиму, встановленого європейською спільнотою», – сказав представник Danieli.

За його словами, Danieli не може постачати обладнання до Росії через сильні обмеження у митних питаннях. Адже продукція компанії вимагає транспортування на великовантажних автомобілях та на суднах, після чого відбувається складання металургійного обладнання на місці.

Виробник вивчає варіанти продажу своїх активів у Росії. Цей процес, за словами представника, може тривати до шести місяців.

«Ми хочемо подивитись, чи вдасться нам знайти покупця цього активу Росії. Ми на стадії вивчення способів виставити цю компанію на продаж. До кінця року, думаю, у нас буде позиція про те, якими мають бути найкращі покупці», – сказав він.

Про війну Росії проти України він нічого не сказав.

У Росії компанія володіє заводом Danieli Volga у місті Дзержинськ у Нижньогородській області.

У червні минулого року Danieli була внесена до списку міжнародних спонсорів війни. Оскільки, за твердженням Міноборони України та НАЗК, продовжувала постачати комплектуючі для російської військової техніки, зокрема для виробництва атомних підводних човнів та танкової броні.
 

Ще на цю тему