У Чорному морі масово вимирають рідкісні дельфіни через військову активність рф

17:40 01.05.2023

Впродовж квітня 2023 року вже зареєстровано більше сотні загиблих дельфінів у бухтах Севастополя і інших берегів окупованого Криму та неподалік від Новоросійська, Сочі, Геленджика, Анапи.

Серед них є і контужені тварини з симптомами імовірно уражених військовими сонарами. Про це написав доктор біологічних наук, співробітник Національного природного парку “Тузлівські лимани” Іван Русєв, пише група Інформаційний спротив.

“Так, за даними рашистських умовно відкритих джерел, тільки на узбережжі окупованого Криму з січня вже було нараховано 77 загиблих китоподібних, серед яких і контужені тварини. І лідерами серед загиблих з них – афаліни, хоча серед загиблих у минулому році там домінували азовки та білобочки. І якщо зараз тільки зареєстрованих вже більше 100 загиблих тварин, то фактична їх загибель набагато більше і згідно наукових розрахунків складає більше 1000”, – зазначає учений,

За його словами, це є підтвердженням того факту, що активність ворожих субмарин і надводних човнів у той частині Чорного моря біля Криму та Новоросійську – є головним фактором продовження загибелі рідкісних чорноморських тварин зараз у воєнному квітні 2023 року.
 

Ще на цю тему