У Греції заявили, що не приєднаються до "нежиттєздатних" заборон на українське зерно

08:40 28.04.2023

Заборони на ввезення українського зерна та інших продуктів харчування, запроваджені в односторонньому порядку кількома країнами ЄС, не є життєздатним рішенням.

Про це заявив генеральний секретар міністерства сільського господарства Греції Константінос Багінетас в Люксембурзі міністрам сільського господарства та рибальства ЄС, пише "Європейська правда" з посиланням на Euractiv.

"Греція поділяє непропорційний тягар, який лягає на сусідні країни-члени ЄС в Україні, і розуміє реакцію та мобілізацію їхніх фермерів. Але односторонні національні заходи не є життєздатним рішенням і їх слід уникати", – заявив Багінетас.

Греція підтримує "подальше використання коридорів солідарності", оскільки вони є особливо важливими за нинішніх обставин, додав чиновник.

За його словами, що "поточні пропозиції Єврокомісії щодо негайної допомоги сусіднім країнам-членам є кроком у правильному напрямку", зазначивши, що необхідно забезпечити глобальне постачання продовольства та підтримку економіки України, яка в основному базується на експорті сільськогосподарської продукції.

Теми:

Ще на цю тему