Росія посилює оборону Севастопольської бухти, використовуючи й бойових дельфінів – Naval News

16:00 25.04.2023

Після декількох атак морськими дронами у тимчасово окупованому Севастополі Росія зміцнила оборону бухти, використовуючи зокрема й бойових дельфінів. 

Таке припущення зробило спеціалізоване на військово-морській тематиці видання Naval News, пише ЛІГА.Новини.

В ніч на 24 квітня 2023 року у мережі з'явилась інформація про вибухи у Севастополі. Російські пропагандисти заявили, що йдеться про аквадрони, які атакували Чорноморський флот РФ.

У матеріалі зазначається, що вхід до порту тепер захищений "не менше ніж шістьма рядами фізичних бар'єрів".

"Це на додачу до патрульних катерів, вертолітного патрулювання, антидайверів-дельфінів та артилерійських систем, які використовуються для захисту насамперед від українських морських дронів", — йдеться у статті.

За словами OSINT-аналітика Бенджаміна Пітте, посилена оборона "є частиною ширших зусиль щодо зміцнення Криму".

Він зазначає, що російські кораблі почали частіше патрулювати поблизу Керченської протоки останніми тижнями.

"На землі вони облаштовують велику кількість окопів довкола ключових місць. З точки зору протиповітряної оборони вони стають більш агресивними щодо розвідувальних місій НАТО", – йдеться у статті.

У жовтні 2022 року окупанти в Севастополі повідомили про "атаку дронів" в акваторії Севастопольської бухти. МО РФ повідомило, що "незначного пошкодження" зазнав морський тральник "Іван Голубець" та бономережне загородження в бухті Південна.
22 березня 2023 року російські загарбники знову повідомили про атаку надводних безпілотників на бухту. Три дрони нібито вдалося підбити.
 

Ще на цю тему