У Криму окупанти затримали правозахисника Джеппарова

13:20 25.04.2023

Сьогодні зранку російські силовики у тимчасово окупованому Криму прийшли з обшуком до правозахисника Абдурешита Джеппарова, після чого чоловіка затримали.

Про це повідомило громадське об'єднання «Кримська солідарність» у Фейсбуці, передає Укрінформ

«У м. Білогірськ у будинку кримськотатарського захисника Абдурешита Джеппарова проходить обшук», - йдеться в дописі.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров у Фейсбуці заявив, що Джеппарова затримали.

«Сьогодні вранці російські карателі в окупованому Криму увірвалися в дім правозахисника, активного учасника кримськотатарського національного руху з часів СРСР Абдурешіта Джеппарова, який проживає в місті Qarasuvbazar (російські окупанти називають це місто Білогірськ). По завершенню обшуку, який тривав з 7 години ранку до 10:00 і в ході якого в будинку вилучили всі телефони та електронні пристрої, карателі з ФСБ забрали з собою Абдурешіта Джеппарова», – йдеться в дописі.

Чубаров нагадав, що понад 8 років тому в Криму викрали сина та племінника Абдурешіта Джеппарова. 

«Тоді, ввечері 27 вересня 2014 року, до Ісляма Джеппарова і Джевдета Іслямова, які знаходилися біля магазину автозапчастин "Кисмет" міста Qarasuvbazar, під'їхав мікроавтобус Volkswagen Transporter, звідки невідомі в масках, що вискочили, силою заштовхнули молодих хлопців в автомобіль та вивезли у невідомому напрямку. Незважаючи на всі зусилля з розшуку викрадених Ісляма і Джевдета, про їхню долю нічого не відомо і понині», – зауважив голова Меджлісу.

Як повідомлялося, у домі Джеппарова проводили обшук 16 березня 2022 року. Внаслідок цього правозахисника затримали, «суд» призначив йому 15 діб адмінарешту «за демонстрацію нацистської символіки».
 

Ще на цю тему