Окупанти зробили "сліпий" бронепоїзд "Волга", який не поїде без "картинки" від БПЛА

19:00 20.04.2023

Хоча це все виглядає архаїчно, але саме так росіяни забезпечують собі логістику на тимчасово окупованих територіях України

Пропагандони Міноборони РФ заявили, що "залізничні війська" Західного військового округу використовують на тимчасово окупованих територіях України бронепоїзд "Волга" із доволі архаїчною конструкцією: маневровий тепловоз посередині, платформи із ЗУ-23-2 і товарні вагони з амбразурами для стрільби – в "голові" та "хвості" поїзда.

Така будова не дає машиністу повноцінний огляд, тому бронепоїзд буквально не може їхати вперед без "картинки" від БПЛА. Тим більш, що відповідна штатна одиниця включена в екіпаж цього рашистського "панцерника".

Показово, що пропагандисти із відомства військового злочинця Шойгу намагаються "на рівному місці" вигадати "ратні подвиги" для своїх бронепоїздів. У випадку з "Волгою" - це збиття із ЗУ-23-2 "невідомого безпілотника із "незрозумілим обвісом" в той час, як "панцерник" виконував рутинне патрулювання залізничних комунікацій. Мовляв, це був перший за весь час повномасштабного вторгнення епізод, коли бронепотяг "залізничних військ" РФ вступив у "прямий контакт" з противником.

Недолік схеми із розташуванням локомотива в центрі бронепоїзда окрім поганого обзору також може означати погані ходові характеристики цього "вундерваффе". Бо так виходить, що тепловоз має одночасно і штовхати, і тягнути вагони з бронею та "корисним навантаженням". І тут навряд чи вдасться витягнути тягу на паспортні характеристики у 18 повністю завантажених вагонів, стандартні для більшості маневрових тепловозів.

До цього подібну схему для своїх бронепоїздів використовували хіба що бури в Південній Африці під час англо-бурської війни у 1899 – 1902 років. Можливо, рашисти в 2023 році думають, що так зекономлять паливо на логістику: мовляв, в один тепловоз треба залити солярки удвічі менше, аніж в два тепловози.

Але якби це все не виглядало архаїчно, саме так рашисти й забезпечують свою логістику на залізницях в тимчасово окупованих територіях України. І тут справа не тільки в тому, що окупанти мають "одоробло" для охорони своїх комунікацій. Але й у тому, що конструкція бронепоїзда цілком допускає причіпку "товарняків" для перевезення військових вантажів.

Ще на цю тему