Британія: російські хакери загрожують критичній інфраструктурі

13:00 19.04.2023

Хакери, які підтримують Росію, прагнуть порушити чи знищити критично важливу інфраструктуру Великої Британії. 

Деякі з них заявили про бажання досягти більш руйнівного та деструктивного впливу на західну критично важливу національну інфраструктуру.

Про це у своїй промові на конференції CyberUK у Белфасті заявить міністр у справах кабінету міністрів Британії Олівер Дауден, повідомляє Європейська правда з посиланням на BBC.

В останні місяці групи російських хакерів почали приділяти особливу увагу Великій Британії. Дауден представить нові заходи щодо підтримки підприємств, які "перебувають на передньому краї нашого кіберзахисту".

Дауден також оголосить про плани встановлення цільових показників кіберстійкості для критично важливих секторів, які мають бути досягнуті протягом двох років. Окрім того, він оголосить про включення підприємств приватного сектору, що працюють з критично важливою інфраструктурою, у сферу дії правил стійкості.

"Саме ці компанії відповідають за функціонування нашої країни. За те, щоб у країні горіло світло… Наше загальне процвітання залежить від того, наскільки серйозно вони ставляться до власної безпеки", – скаже він.

Разом з тим, Національний центр кібербезпеки (NCSC) Британії випустить офіційне попередження про загрозу для критично важливих підприємств.

Посадовці рекомендуватимуть організаціям, наприклад, тим, які забезпечують енерго- та водопостачання країни, "діяти негайно", щоб захистити себе від кіберзагрози.

NCSC, що є частиною британського агентства кібер- та розвідки GCHQ, вважає, що хакерські групи, які часто симпатизують вторгненню Росії в Україну, мають ідеологічне підґрунтя.

У попередженні зазначать, що ці групи є непередбачуваними, оскільки вони "не схильні до формального державного контролю".
 

Ще на цю тему