Київ та Варшава досягли домовленості щодо української агропродукції

09:00 19.04.2023

Польща відновить транзит сільськогосподарської продукції з України через свою територію в ніч на п’ятницю, 22 квітня. 

Дві країни досягли відповідної домовленості за результатами переговорів, які пройшли у Варшаві після рішення польського уряду тимчасово обмежити ввезення агропромислових товарів з нашої держави, повідомило Міністерство економіки України з посиланням на його главу Юлію Свириденко, пише ZN.UA.

«Ми ставимось до проблем, які виникли у польських колег, з такою самою увагою, як і Польща ставиться до наших проблем. Тому ми маємо оперативно і конструктивно реагувати на цю кризову ситуацію», – зазначила вона.

За словами Свириденко, тепер Кабінет міністрів очікує на офіційну комунікацію з боку Польщі щодо технічних аспектів транзиту продуктів з України.

Після Польщі рішення про тимчасову заборону імпорту певних продовольчих товарів з нашої країни також ухвалила Угорщина, пообіцявши не блокувати транзит. Румунія та Болгарія розглядають аналогічні заходи.

Коментуючи рішення Польщі та Угорщини заборонити ввезення деякої сільськогосподарської продукції з України, Європейська комісія наголосила на неприпустимості односторонніх дій у сфері торгівлі – такі кроки мали узгодити з ЄС. За даними Reuters, посли країн-членів Євросоюзу в Брюсселі обговорять рішення Варшави та Будапешту цього тижня.
 

Ще на цю тему