7 років за гратами: незаконно засуджений кримчанин Джепаров вийшов на свободу з російської колонії / Фото

16:20 17.04.2023

У зв'язку із завершенням терміну ув'язнення з колонії в м. Салавата (Башкортостан, росія) вийшов незаконно засуджений за справою Хізб-ут-Тахрір Арсен Джепаров. 

Про це повідомляє громадське об'єднання «Кримська солідарність» у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Настав цей день – я звільнився. Зараз ми знаходимося біля колонії ВК-16. Дуже радий був побачити братів, коли вийшов за двері. Не передати зараз емоції за сім років. Це почуття дуже хвилююче, дуже переживаю. Тепер чекатимемо на волі інших», - сказав Джепаров.

Повідомляється, що Арсена Джепарова біля колонії зустрів його адвокат Едем Смедляєв. Він супроводжуватиме Джепарова до тимчасово окупованого Криму.

Фото: Кримська солідарність

12 листопада 2016 року Південний окружний військовий суд у м. Ростові-на-Дону засудив фігурантів ялтинської "справи Хізб ут-Тахрір": Мусліма Алієва - до 19 років ув'язнення, Інвера Бекірова - до 18 років ув'язнення, Еміра-Усеїна Куку і Вадима Сірука - до 12 років ув'язнення, Рефата Алімова - до 8 років ув'язнення і Арсена Джеппарова - до 7 років ув'язнення.

В Amnesty International заявляли, що вважають всіх шістьох фігурантів ялтинської "справи Хізб ут-Тахрір" в'язнями совісті і закликали приєднатися до кампанії щодо їхнього звільнення.
 

Ще на цю тему