У Швеції стартують найбільші за 25 років військові навчання, Україна бере участь

13:30 17.04.2023


Сьогодні, 17 квітня, у Швеції розпочинаються найбільші за останні 25 років військові навчання "Аврора 23". Відомо, що участь у них візьмуть партнери країни, зокрема і Україна. 

Про це повідомили Збройні сили Швеції, пише Європейська правда.

У оборонних навчаннях "Аврора 23" візьме участь низка країн і усі види шведських військ. Маневри зміцнять зібраний потенціал для протидії збройному нападу на Швецію, йдеться у повідомленні.

"Аврора-23" – найбільші національні навчання такого роду за понад чверть століття: участь у них візьмуть понад 26 тисяч чоловіків і жінок. Навчання проводитимуть в повітрі, на землі та на морі, будуть задіяні підрозділи по всій Швеції. Тренування в основному проходитимуть в південній Швеції та на острові Готланд і навколо нього. 

Для проведення навчань учасники в першу чергу використовуватимуть власні полігони та полігони Збройних сил Швеції, але заходи також маневри відбуватимуться і на приватних територіях. У цих районах власники земель та мешканці отримають додаткову інформацію.

Повітряні навчання здебільшого проводитимуть на півдні Швеції вдень і вночі з 24 квітня по 11 травня. Вильоти бойової авіації, вертольотів, транспортної та іншої авіації виконуватимуть з кількох авіабаз і цивільних аеропортів.

Окрім Швеції у маневрах братимуть участь США, Велика Британія, Фінляндія, Польща, Норвегія, Естонія, Латвія, Литва, Україна, Данія, Австрія, Німеччина та Франція.

Раніше у Збройних силах Швеції уточнювали, що маневри розпочнуться 17 квітня.
 

Ще на цю тему