Путін зустрівся у Москві з міністром оборони Китаю

11:30 17.04.2023

Президент Росії Володимир Путін провів робочу зустріч із членом Держради КНР, міністром оборони країни Лі Шанфу.

Про це пише Цензор.НЕТ з посиланням на інформацію Радіо Свобода.

За словами Путіна, для Росії "досить продуктивно пройшов нещодавній візит лідера Китаю Сі Цзіньпіна". Це, на думку президента рф, "позитивно вплинуло на відносини РФ і Китаю і вони почали інтенсивний розвиток за всіма напрямками, зокрема по лінії військових відомств".

"Між нашими країнами в усіх напрямках йде дуже хороший розвиток відносин, в економіці, соціальній, культурній та освітній галузі та по лінії військових відомств", – сказав Путін.

За словами російського лідера, зараз росія і Китай "регулярно обмінюються корисною інформацією по лінії військових відомств. Країни також проводять спільні навчання... військове співробітництво РФ і Китаю – є одним із найважливіших напрямів, який зміцнює стратегічні відносини двох країн".

Міністр оборони КНР зі свого боку заявив, що співпраця Китаю і Росії "розвивається дуже добре і робить внесок у забезпечення регіональної безпеки". Він також підкреслив, що Росія стала першою країною його відвідин після того, як його призначили на посаду міністра оборони Китаю.