Білорусь перевела у вищі ступені бойової готовності окремі з'єднання – Генштаб 

12:20 13.04.2023

Тиждень тому Білорусь перекинула до кордону з Литвою танки та бронетехніку, а РФ передала Мінську «Іскандер-М» з ядерною боєголовкою.

У Білорусі триває комплексна перевірка бойової готовності збройних сил. Окремі з’єднання та частини приведені у вищі ступені бойової готовності. Доукомплектування підрозділів, які залучаються до перевірки, здійснено за рахунок призову військовослужбовців запасу, пише ZN.UA з повиланням на інформацію Генштабу ЗСУ.

Загалом на Волинському і Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Принаймні що стосується підрозділів територіальних військ збройних сил РФ, які продовжують перебувати на території РБ. 

Тиждень тому Білорусь перекинула до кордону з Литвою танки та іншу бронетехніку. На залізничну станцію Гудогай, що за 9 км. від кордону, прибув ешелон із щонайменше 20-ма одиницями техніки ЗС РБ. Відомо, що серед техніки в ешелоні прибуло щонайменше 10-15 танків Т-72Б/Б3, БТРи, БМП і МТ-ЛБ. 

За два для цього Шойгу заявив, що РФ передала Білорусі оперативно-тактичний комплекс «Іскандер-М». Зазначений комплекс може використовувати не лише звичайні ракети, а й з ядерною боєголовкою.

На російському полігоні навчання білоруських розрахунків розпочалося 3 квітня. Шойгу назвав це навчання порядком застосування комплексів для «захисту союзної держави».
 

Ще на цю тему