Суддя із Криму отримав 12 років в'язниці

21:00 11.04.2023

Кримського "суддю", причетного до переслідування заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза, засудили до 12 років позбавлення волі.

Про це повідомляє в Телеграмі прокуратура АР Крим та м. Севастополя, передає Укрінформ.

“За публічного обвинувачення прокуратури автономії до 12 років позбавлення волі засудили ще одного кримського «суддю». Його визнано винним у вчиненні державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України)”, - йдеться в повідомленні.

За даними прокуратури, після окупації півострова військами рф засуджений обійняв посаду заступника голови незаконно створеного «Київського районного суду м. Сімферополя Республіки Крим».

Крім цього, він причетний до незаконного кримінального переслідування учасників мітингу на підтримку територіальної цілісності України біля Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року.

Зазначається, що саме цей суддя у 2015 році ухвалив незаконне рішення про продовження строку тримання під вартою заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза.

За висновком прокуратури, своїми діями та рішеннями окупаційний суддя сприяв становленню незаконно створених судових органів та влади рф в Криму, а також надавав допомогу представникам іноземної держави у проведенні підривної діяльності проти України.
 

Ще на цю тему