Верховна Рада ухвалила закон про контроль над коштами на підтримку України

18:40 11.04.2023

Верховна Рада ухвалила законопроєкт, яким вносяться зміни до Бюджетного кодексу стосовно використання коштів з рахунків на підтримку України.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на пресслужбу Міністерства фінансів.

Закон передбачає щомісячне звітування про надходження та використання коштів щодо кожного з відкритих в НБУ рахунків та контроль за їх використанням відповідно до бюджетного законодавства.

Також передбачається розподіл та витрачання таких коштів за чіткими бюджетними правилами в межах бюджетних програм спеціального фонду державного бюджету. Окрім цього, на офіційних сайтах головних розпорядників коштів оприлюднюватимуть суми отриманих добровільних внесків, перелік придбаних товарів і послуг.

"Прийнятий Верховною Радою законопроєкт дозволяє у більш скоординований та підзвітний спосіб використовувати добровільні внески від фізичних та юридичних осіб, які акумулюються на рахунках окремих міністерств у НБУ. Цей крок також є дуже важливим для наших міжнародних партнерів, про що свідчить його включення до нової програми співпраці з Міжнародним валютним фондом", - пояснили в Мінфіні.
 

Ще на цю тему